Oyun Zihni İzler

 

"Oyun zihni takip eder, zihin oyunu takip etmez

Zihniyet açısından bakıldığında, önümüzde duran zorluklara saygı duymak gerekir. Sadece savunma anlayışlı  bir zihinsel tutuma sahip olduğumuzda bu tek yönlüdür. Bu, genellikle yarısı dolu bir bardaktan bahsettiğimizde odak noktanız neresi sorusunu aklımıza getirir. Dolu yarısı mı yoksa boş olan mı?

Oyun zihni izler. Zihinde kurduğumuz oyunu çift yönlü oluşturmalıyız.

Görev ve sorumluluklarınız gereği ister defansif ister ofansif sorumluluk yüklensin kendi insiyatifinizi ve oyun aklınızı kullanarak çift yönlü oyunda gelişim göstermelisiniz.  

Bir maçtan önce, sporcular rakibe aşırı odaklanma eğiliminde olabilir ve sonuç olarak, kaybeden tarafta olmak istemez.

Birçok sporcu rakiplerinin zayıf zihinsel hazırlığı nedeniyle maça başlamadan önce bile saha koşullarından ve atmosferden etkilenerek korktukları tespit edilmiştir. Baskı altında gerçekten rakibe ve oyuna meydan okuyanlar sayısı azalır.

Çok popüler birçok sporcunun zayıf rakiplere karşı kaybettiğine tanık olmuşsunuzdur. Zihin, gerçekten oyuna odaklanmak yerine, maç başlamadan önce bir galibiyeti kutlarsa performans beklentiyi karşılamaz.

Aklınız nereye giderse, oyununuz da onu takip eder.

1.         Zihniyetinizi avantajınız için kullanın. Hiç kimse zihinsel tutumunuzu gerçekten göremez, ancak rekabetçi davranışınıza dayanarak buna tanık olacaktır.

2.         Duygusal yönetimde sinirsel uyarıları zayıflatıcı bir işaretten ziyade pozitif bir enerji yükü olarak yeniden çerçeveleyin;

3.         Şüphe duyduğunuzda, ideal performansınızı hayal edin ve onu benimseyin.